Κατηγορίες

1. Εισαγωγή

Αυτοί είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις που διέπουν τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και τη σύμβαση που λειτουργεί ανάμεσα σε εμάς και εσάς (στο εξής, «οι Όροι»). Αυτοί οι Όροι καθορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των χρηστών (στο εξής, «Εσείς» / «δικά σας») αλλά και της Afroditi (στο εξής, «μας» / «δικά μας» / «εμείς» / «ο Πωλητής») όσον αφορά στα αγαθά/υπηρεσίες που παρέχονται από εμάς μέσω της παρούσας ιστοσελίδας ή μέσω οποιασδήποτε άλλης ιστοσελίδας στην οποία ενδέχεται να τηρούμε σύνδεση (στο εξής, θα είναι γνωστά συλλήβδην ως «Υπηρεσίες Afroditi»). Προτού κάνετε κλικ στο κουμπί «ταμείο» στο τέλος της διαδικασίας παραγγελίας, διαβάστε προσεχτικά τους παρόντες Όρους και τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Εφόσον χρησιμοποιήσετε την παρούσα ιστοσελίδα ή υποβάλετε παραγγελία μέσω αυτής, αποδέχεστε ότι δεσμεύεστε από τους εν λόγω Όρους και τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της εταιρείας μας. Αν δεν αποδέχεστε όλους του Όρους και τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μην προβείτε σε παραγγελία. Οι εν λόγω Όροι ενδέχεται να τροποποιηθούν, ως εκ τούτου θα πρέπει να τους διαβάζετε προσεχτικά πριν από την υποβολή παραγγελιών.

2. Σύναψη Σύμβασης

Οι πληροφορίες που αναγράφονται στους Όρους και οι λεπτομέρειες που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα δε συνιστούν προσφορά για πώληση αλλά μάλλον πρόσκληση σύμβασης. Δε θα υφίσταται σύμβαση ανάμεσα σε Εσάς και εμάς σχετικά με οποιαδήποτε προϊόντα έως ότου η παραγγελία σας έχει γίνει αποδεκτή εκ μέρους μας. Αν δεν αποδεχτούμε την προσφορά σας και έχουν ήδη αφαιρεθεί χρήματα από τον λογαριασμό σας, τα χρήματα αυτά θα επιστρέφονται στο ακέραιο. Για την υποβολή παραγγελιών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία αγοράς στο Διαδίκτυο και να πατήσετε το κουμπί «ολοκλήρωση παραγγελίας»για την υποβολή της παραγγελίας. Στη συνέχεια, θα σας στείλουμε e-mail με το οποίο θα βεβαιώνουμε την παραλαβή της παραγγελίας σας (την «Επιβεβαίωση παραγγελίας»). Έχετε υπόψη ότι το email αυτό δε συνιστά αποδοχή της παραγγελίας σας, καθώς η παραγγελία σας συνιστά την προσφορά που υποβάλλετε σε εμάς για την αγορά ενός ή περισσοτέρων προϊόντων από εμάς. Όλες οι παραγγελίες εξετάζονται προτού γίνουν αποδεκτές, και θα σας επιβεβαιώνουμε την εν λόγω αποδοχή με την αποστολή e-mail που θα σάς βεβαιώνει ότι το προϊόν έχει αποσταλεί (την «Επιβεβαίωση αποστολής»). Η σύμβαση για την αγορά προϊόντων μεταξύ μας (Σύμβαση) θα συνάπτεται όταν θα Σάς στέλνουμε την Επιβεβαίωση αποστολής. Η Σύμβαση θα σχετίζεται αποκλειστικά με τα προϊόντα εκείνα που έχουμε επιβεβαιώσει ότι απεστάλησαν στην Επιβεβαίωση αποστολής. Δε θα είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθεύσουμε περαιτέρω προϊόντα που ενδεχομένως να περιλαμβάνονταν στην παραγγελία σας έως ότου η αποστολή των εν λόγω προϊόντων έχει επιβεβαιωθεί με ξεχωριστή Επιβεβαίωση αποστολής.

3. Διαθεσιμότητα προϊόντων

Όλες οι παραγγελίες για προϊόντα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα και ως προς αυτό, εάν υπάρχουν δυσκολίες προμήθειας ή επειδή τα προϊόντα δεν υπάρχουν πλέον σε απόθεμα, διατηρούμε το δικαίωμα να Σάς ενημερώσουμε σχετικά με υποκατάστατα προϊόντα εφάμιλλης ή ανώτερης ποιότητας και αξίας τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε. Εάν δεν επιθυμείτε να παραγγείλετε παρόμοια υποκατάστατα προϊόντα, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα που μπορεί να έχετε καταβάλλει.

4. Απόρριψη παραγγελίας

Διατηρούμε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να αποσύρουμε προϊόντα από την παρούσα ιστοσελίδα και/ή να αφαιρέσουμε ή να επεξεργαστούμε υλικά ή περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας. Παρά το γεγονός ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διεκπεραιώνουμε πάντα όλες τις παραγγελίες, ενδέχεται να προκύψουν εξαιρετικές περιπτώσεις γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να απορρίψουμε τη διεκπεραίωση παραγγελίας αφού Σάς έχουμε αποστείλει Επιβεβαίωση παραγγελίας, ενέργεια στην οποία διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε ανά πάσα στιγμή, κατά τη διακριτική μας ευχέρεια. Δε θα έχουμε καμία υποχρέωση ενώπιον Σας ή ενώπιον τρίτων επειδή αποσύραμε προϊόντα από την παρούσα ιστοσελίδα, ανεξάρτητα από τα αν έχουν πωληθεί ή όχι, επειδή αφαιρέσαμε ή επεξεργαστήκαμε υλικά ή περιεχόμενα στην παρούσα ιστοσελίδα ή επειδή αρνηθήκαμε να διεκπεραιώσουμε ή να αποδεχτούμε παραγγελία αφού Σάς έχουμε αποστείλει την Επιβεβαίωση παραγγελίας.

5. Αδυναμία παράδοσης

Αν δεν καταφέρουμε να παραδώσουμε τα αγαθά μετά από δύο απόπειρες, θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ασφαλές μέρος για να αφήσουμε το δέμα σας. Θα σας αφήσουμε σημείωμα όπου θα εξηγούμε πού βρίσκεται το δέμα σας και πώς μπορείτε να κανονίσετε εκ νέου την παράδοση. Αν δεν πρόκειται να βρίσκεστε στον τόπο παράδοσης κατά τη συμφωνημένη ώρα, επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε εκ νέου την παράδοση μια άλλη ημέρα που μάς εξυπηρετεί αμφότερους.

6. Κίνδυνος και τίτλος κυριότητας

Τα Προϊόντα παραδίδονται με ευθύνη του πελάτη από τη στιγμή της αποστολής τους. Η κατοχή των προϊόντων μεταβιβάζεται σε Εσάς όταν εισπράξουμε στο ακέραιο την πληρωμή για όλα τα ποσά που οφείλονται σχετικά με τα προϊόντα, όπου περιλαμβάνονται οι χρεώσεις παράδοσης, ή κατά την παράδοση (όπως ορίζεται στον όρο 8 παρακάτω), ανάλογα με το ποιο από τα δύο έπεται.

7. Τιμή και πληρωμή

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ακρίβεια των τιμών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας, ενδέχεται να προκύψουν λάθη. Αν διαπιστώσουμε κάποιο λάθος σε τιμή προϊόντος που έχετε παραγγείλει, θα Σάς ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό και θα σας δώσουμε την επιλογή να επιβεβαιώσετε την παραγγελία με τη σωστή τιμή ή να την ακυρώσετε. Αν δεν κατορθώσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί Σας, η παραγγελία θα εκλαμβάνεται ως ακυρωμένη και αν έχετε ήδη πληρώσει για τα προϊόντα θα Σάς επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο. Δε φέρουμε καμία υποχρέωση να Σάς πουλήσουμε τα προϊόντα στη λάθος (χαμηλότερη) τιμή (ακόμα και αφού Σας έχουμε στείλει Επιβεβαίωση παραγγελίας) εφόσον το τιμολογιακό σφάλμα είναι προφανές τυπογραφική ή αριθμητική ανακρίβεια και θα μπορούσε εύλογα να έχει αναγνωριστεί εκ μέρους Σας. Οι τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας περιλαμβάνουν ΦΠΑ αλλά δεν περιλαμβάνουν τέλη παράδοσης, τα οποία προστίθενται στο συνολικό οφειλόμενο ποσό σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Οδηγό Τελών Παράδοσης. Διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίπτουμε παραγγελίες για αγορές χονδρικής ή υψηλής αξίας και να μεταβάλλουμε τις τιμές και τα στοιχεία διαθεσιμότητας χωρίς πρότερη ενημέρωση. Μόλις ολοκληρώσετε τις αγορές σας όλα τα αντικείμενα που θέλετε να αγοράσετε προστίθενται στο καλάθι σας. Το επόμενο βήμα θα είναι να περάσετε από τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς και να πληρώσετε. Για αυτή τη διαδικασία:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί «Καλάθι αγοράς» στο πάνω μέρος της σελίδας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Ταμείο».
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί «ολοκλήρωση αγοράς».
  4. Συμπληρώστε ή ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας, τα στοιχεία της παραγγελίας, τη διεύθυνση παράδοσης και τη διεύθυνση χρέωσης.
  5. Συμπληρώστε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.
  6. Κάντε κλικ στο «Ολοκλήρωση παραγγελίας» Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μεPayPal Αν η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal, το ποσό θα χρεωθεί κατά την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας. Οι Κάρτες υπόκεινται σε ελέγχους επικύρωσης και εξουσιοδότησης από τον Εκδότη της Κάρτας σας. Αν δεν λάβουμε την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, δε θα φέρουμε ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση ή μη παράδοση.

8. Γραπτή επικοινωνία

Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί μέρος των πληροφοριών ή των ειδοποιήσεων που Σας στέλνουμε να γίνεται γραπτώς. Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε ότι η μεταξύ μας επικοινωνία θα γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά. Θα επικοινωνούμε μαζί Σας μέσω e-mail ή θα Σας ενημερώνουμε με ανάρτηση ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα μας. Για συμβατικούς λόγους, αποδέχεστε το παρόν ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας και αναγνωρίζετε ότι όλες οι συμβάσεις, οι ειδοποιήσεις, οι πληροφορίες και οι λοιπές ανακοινώσεις που Σας παρέχουμε ηλεκτρονικά συνάδουν με τη νομική απαίτηση σύμφωνα με την οποία οι παρόμοιες ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται γραπτώς. Ο εν λόγω όρος δεν θίγει τα προβλεπόμενα δικαιώματα σας.

9. Ειδοποιήσεις

Όλες οι ειδοποιήσεις που απευθύνονται από Εσάς προς εμάς θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της φόρμας στην ιστοσελίδα μας. Σύμφωνα με τον όρο 16 παραπάνω και όπου αλλού καθορίζεται, έχουμε το δικαίωμα να Σας ενημερώνουμε στο e-mail ή την ταχυδρομική διεύθυνση που μας δίνετε κατά την υποβολή της παραγγελίας. Η ειδοποίηση θα θεωρείται ότι έχει παραληφθεί και ότι έχει δεόντως επιδοθεί αμέσως μετά από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, 24 ώρες μετά από την αποστολή e-mail, ή τρεις ημέρες μετά από την ημερομηνία ταχυδρόμησης της επιστολής. Για την απόδειξη της επίδοσης ειδοποιήσεων, θα αρκεί να αποδειχτεί ότι, στην περίπτωση επιστολής, η εν λόγω επιστολή φέρει τη σωστή διεύθυνση, τα ταχυδρομικά τέλη και ότι έχει παραδοθεί στο ταχυδρομείο και, στην περίπτωση e-mail ότι το εν λόγω e-mail απεστάλη στη συγκεκριμένη διεύθυνση e-mail του παραλήπτη.

10. Γεγονότα ανωτέρας βίας

Δε θα φέρουμε ευθύνη για οποιαδήποτε αδυναμία εκτέλεσης, ή καθυστέρηση εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας στο πλαίσιο Σύμβασης οι οποίες θα οφείλονται σε γεγονότα ανωτέρας βίας («Γεγονός ανωτέρας βίας»). Στα Γεγονότα Ανωτέρας Βίας περιλαμβάνεται κάθε ενέργεια, γεγονός, αδυναμία πραγματοποίησης, παράλειψη ή ατύχημα που οφείλεται σε ανωτέρα βία και συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) τα εξής: 1.Απεργίες, ανταπεργίες ή άλλες βιομηχανικές ενέργειες. 2.Κοινωνική αναστάτωση, εξέγερση, εισβολή, τρομοκρατική επίθεση ή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, πόλεμο (είτε έχει κηρυχθεί είτε όχι) ή απειλή ή προετοιμασία για πόλεμο. 3.Πυρκαγιά, έκρηξη, καταιγίδα, πλημμύρα, σεισμό, καθίζηση, επιδημία ή άλλου είδους φυσική καταστροφή. 4.Αδυναμία χρήσης σιδηροδρόμων, ναυτιλίας, αεροσκαφών, μηχανοκίνητων μέσων ή άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών μέσων μεταφοράς. 5.Αδυναμία χρήσης δημόσιων ή ιδιωτικών δικτύων τηλεπικοινωνιών. 6.Τους νόμους, τα διατάγματα, τη νομοθεσία, τους κανονισμούς ή τους περιορισμούς κυβερνήσεων. 7.Κάθε απεργία, αστοχία ή ατυχήματα της ναυτιλίας, των ταχυδρομείων ή άλλου συναφούς μέσου μεταφοράς. Η εκτέλεση των υποχρεώσεών μας στο πλαίσιο της Σύμβασης θεωρείται ότι αναβάλλεται για το διάστημα κατά το οποίο διαρκεί το Γεγονός Ανωτέρας Βίας, και θα έχουμε παράταση χρόνου για την εκτέλεση των υποχρεώσεών μας ίση με τη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αναστείλουμε το Γεγονός Ανωτέρας Βίας ή να βρούμε λύση με την οποία να καθίσταται δυνατή η εκτέλεση των υποχρεώσεών μας στο πλαίσιο της Σύμβασης παρά το Γεγονός Ανωτέρας Βίας.

11. Πνευματική ιδιοκτησία

Αναγνωρίζετε και αποδέχεστε ότι όλα τα πνευματικά δικαιώματα, τα εμπορικά σήματα και τα λοιπά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για όλα τα υλικά ή το περιεχόμενο που παρέχεται ως μέρος της ιστοσελίδας θα είναι πάντα κατοχυρωμένα από εμάς ή τους δικαιοπαρόχους μας. Σας επιτρέπεται η χρήση του συγκεκριμένου υλικού μόνο κατόπιν ρητής εξουσιοδότησης από εμάς ή τους δικαιοπαρόχους μας. Αυτό δεν σας εμποδίζει να χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα στο βαθμό που χρειάζεται για να δημιουργήσετε αντίγραφο κάποιας παραγγελίας ή στοιχείων Επικοινωνίας.

12. Τροποποίηση όρων χρήσης

Διατηρούμε το δικαίωμα αναθεώρησης και τροποποίησης των παρόντων Όρων κατά διαστήματα. Θα υπόκεισθε στις πολιτικές, του Όρους που ισχύουν την εκάστοτε χρονική στιγμή που παραγγέλνετε προϊόντα από εμάς, εκτός αν η όποια αλλαγή στις συγκεκριμένες πολιτικές, τους Όρους ή τη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαιτείται να πραγματοποιηθεί δια νόμου ή κυβερνητικής αρχής (στην οποία περίπτωση θα ισχύει για παραγγελίες που είχαν υποβληθεί προγενέστερα από εσάς).

13. Δίκαιο και δικαιοδοσία

Οι συμβάσεις για την αγορά προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας μας θα εμπίπτουν στο ελληνικό δίκαιο. Οι όποιες διενέξεις προκύπτουν από τις εν λόγω Συμβάσεις, , ή σε σχέση με αυτές, θα εμπίπτουν στη μη αποκλειστική δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων. Αν συνάπτετε σύμβαση ως καταναλωτής, ο εν λόγω όρος δε θίγει σε καμία περίπτωση κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιώματά σας ως καταναλωτή.